Dotekomanie.cz

ZTE představilo herní konzoli ZTE9 FunBox s Tegrou 4

Pár projektů herních konzolí s operačním systémem Android jsme tu již měli. Vzpomeňme například na zařízení Ouya. Čínská společnost ZTE se nyní rozhodla také vstoupit do tohoto oboru a představila multimediální konzoli. Ta má název ZTE9 FunBox a je poháněna novou Tegrou s číslovkou 4.

Uvnitř konzole mimo čtyřjádrové Tegry 4 nalezneme 2GB operační paměti a 8GB vnitřní úložiště pro vaše data. Konektivitu zde zajišťuje WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, klasický ethernetový konektor RJ-45, port HDMI 4.1 a microUSB. Ovládání her zajistí speciálně vyvinutý analogový ovladač s gyroskopickými senzory, který s konzolí komunikuje přes rozhraní Bluetooth. K dispozici je také standardní dálkové ovládání a webkamera. Operační systém Android zde nalezneme ve verzi 4.3 Jelly Bean s vlastní nadstavbou.

 

Konzole FunBox jde do prodeje v Číně již dnes a to za cenu v přepočtu 2 250 Kč. K dispozici bude dvanáct barevných variant. Uživatelé mají k dispozici více než 200 her a mohou sledovat množství streamovaného video obsahu. Do konce roku plánuje společnost prodat na 3 miliony těchto konzolí.

Zdroj:

Exit mobile version