Dotekomanie.cz

Samsung připravuje Galaxy Core 2

Na internetu se objevily dvě fotografie nového zařízení, které nese kódové označení SM-G355H. Ovšem jeho jméno, pod kterým se bude zařízení prodávat, je Samsung Galaxy Core 2. Tímto názvem pokračuje Samsung v modelové řadě Core, do které zapadají další 3 zařízení – Galaxy Core, Galaxy Core Plus, Galaxy Core Advance. Na fotografiích níže můžeme vidět, že zařízení na přední straně bude mít obvyklou sestavu tlačítek. Prostřední hardwarový home a okolní dvě senzorová tlačítka.

Vnitřnosti řadí zařízení mezi nižší střední třídu, kde se řadí i nedávno představený Samsung Galaxy Beam 2. Na přední straně je kromě výše zmíněných tlačítek také ,4,5″ WVGA displej (480 x 800 pixelů), nad kterým se nachází 0,3MPx kamera pro videohovory. Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor s taktem na 1,2 GHz. Operační paměť se zastavila na 512 MB. Uživatelská paměť s velikostí 4 GB jde pomocí microSD karty rozšířit. Na zadní straně by měla být 5MPx čočka fotoaparátu.

Zařízení má rozměry 129,7 x 67,9 x 9,8 mm, což je velice podobné prvním modelům z této rodiny, které měly o 0,2″ displej menší. Tímto zabral displej větší procento přední strany, což naznačuje menší rámečky kolem displeje. Celé zařízení by mělo být napájeno 2000mAh baterií. Systémem se stane Android 4.4 KitKat. Bohužel v telefonu nenajdeme ani připojení k nejnovějším LTE mobilním sítím, ale pouze jen k HSPA+. 

Mobilní telefon pojme až dvě SIM karty, což naznačuje směřování prodeje pro levnější trhy. Samsung Galaxy Core 2 se začne prodávat 20. května v Rusku, kde bude stát okolo 200 eur, což v přepočtu je zhruba 5500 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version