Dotekomanie.cz

QuickCamera – pohybem zápěstí spustí foťák [Android]

Pokud sledujete novinky kolem mobilních zařízení, zajisté vám neunikl smartphoneMoto X od společnosti Motorola. Tento přístroj přišel na trh se zajímavými funkcemi, které si uživatelé dodnes pochvalují. Jednou z nich je i QuickCamera, což je vlastnost, která se hodí především v situacích, kdy potřebujete něco rychle vyfotit, nebo natočit. QuickCamera spočívá v tom, že pokud nemáte zrovna přístroj odemčen a nejste někde v systému, můžete pomocí zatřesení zařízením okamžitě zapnout fotoaparát nebo kameru.

Donedávna byla tato funkce dostupná výhradně pro přístroj Moto X, to se však nyní změnilo a QuickCamera si můžete vyzkoušet na vašem vlastním zařízení díky vývojáři Suyash Srijan. Bohužel je aplikace prozatím ve verzi alpha, přičemž pro stažení budete muset požádat o zařazení do skupiny beta testerů ZDE. Následně si aplikaci můžete stáhnout z tohoto linku ZDE. (Odkaz je funkční až po vašem zařazení ve skupině beta testerů!!!)

Nutno podotknout, že aplikace funguje i během úplného uspání vašeho přístroje. Fotoaparát se zatřesením aktivuje díky pohybovým senzorům ve vašem přístroji.

Zdroje: androidauthority.com, androidcommunity.com

Exit mobile version