Dotekomanie.cz

Pixel Ruler – užitečný nástroj pro vývojáře

Dnešní mobilní vývojáři ke svým projektům potřebují obrovskou spoustu času. K takovému vývoji většinou všichni využívají jakékoliv pomocné aplikace, či nástroje, což se děje kvůli ušetření byť pár minut času, které se budou poté hodit např. pro opravování chyb apod.

V Google Play se objevila zbrusu nová aplikace, kterou si dovolím také zařadit mezi takové pomocné nástroje. Pixel Ruler neboli pravítko, či „měřič pixelů“, se hodí především pro zjišťování velikostí nejrůznějších prvků v aplikacích, které musí být určitou přesnou velikost a pozici. Pixel Ruler každému, kdo jej začne využívat, nabídne rychlé a přesné změření všech rozměrů, kteréhokoliv prvku. Pravítko v aplikaci jde nastavit ve třech veličinách, přičemž se konkrétně jedná o PX, DP a SP.

Autor aplikace slibuje také funkce jako dokování na okraj displeje gestem, podporu přiblížení, či možnost zvětšení jemnosti pravítka (větší četnost měřících čárek v určitém úseku).

Pixel Ruler si můžete vyzkoušet na 30 dní zdarma. Pokud se následně rozhodnete pro zakoupení, bude vás to stát příjemných 19,90 Kč.

Exit mobile version