Dotekomanie.cz

Nokia se mění v Microsoft Mobile

Dokončení koupě finské Nokie americkým Microsoftem je na spadnutí. Microsoft však nekupuje celou společnost, ale jen její mobilní divizi. V souvislosti s touto koupí se změní název z Nokia Oyj na Microsoft Mobile Oy. Znamená to tak konec značky Nokia na mobilních telefonech?

 

Dle podmínek koupě Microsoft převezme všechna práva, výhody a povinnosti divize Nokia Devices and Services, včetně dohod Nokie s dodavateli, zákazníky a partnery. V souvislosti s tím se dočkáme již zmíněného přejmenování. Je tak klidně možné, že již další generace Lumií neponese název Nokia, nýbrž jen Microsoft (Mobile). Je však na americké společnosti, zda zabije tak silnou značku Nokia, na kterou mnozí zákazníci dodnes slyší.

Ovšem Nokie stále bude existovat i po dokončení akvizice. Konkrétně zůstanou divize HERE Maps a Advanced Technology. První jmenovaná se bude věnovat stále mapám a druhá různým technologiím. Tento „zbytek“ Nokie nebude mít v budoucnu ale už nic společného s původní divizí, kterou Microsoft koupil. Pouze ji bude dodávat mapové podklady pro HERE mapy. Nová Nokie si ale svoje dodavatele zachová.

Zdroj: nokiapoweruser.com

Exit mobile version