Dotekomanie.cz

Google Glass získávají Android KitKat [aktualizováno]

Aktualizováno 19:16

Český majitel Google Glass potvrzuje, že získal aktualizací na novou verzi Androidu.

Původní článek 10:00

Když na přelomu února s březnem začala společnost Google vypouštět do světa zprávy, že jejich chytré brýle Google Glass nebudou již dostávat pravidelné aktualizace s měsíčním intervalem, tak by asi nikdo po více než měsíci nečekal přeskočení vícero verzí systému. Už koncem tohoto týdne tedy můžou všichni majitelé očekávat nový update v podobně Android 4.4 KitKat.

Aktualizace v sobě přinese řadu nových vylepšení, která ocení především aktivní uživatelé. Za zmínku rovněž stojí odstranění jedné funkce. Podle výzkumu provedeného Googlem využívá videokonference skrze Google Glass pouze 10 % uživatelů, takže na jejich podporu můžeme zapomenout, minimálně dokud opět nevzroste zájem. Mezi novinky lze zařadit nové uspořádání videí a fotografií do svazků pro snadnější procházení. Dále nově přes službu Hangouts půjdou zasílat pořízené fotografie.

Snadnější také bude zasílání zpětných vazeb, o což se postará přidaná karta v menu nastavení. Lepší organizaci pocítily i hlasové povely, které začnou být řazeny podle frekvenci využití, čili rychleji najdete to, co nejčastěji používáte. Závěrem si zaslouží zmínku vylepšená výdrž baterie.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version