Dotekomanie.cz

Apple CarPlay se dostane do systémů od společnosti Pioneer

Společnost Apple se netají tím, že chce svým zákazníkům zjednodušit život v jakékoliv situaci. K tomu má dopomoci i služba CarPlay, o které jsme vás již v minulosti informovali.  Problémem však bylo to, že tento systém nepodporovalo moc automobilek. To se ale nyní může změnit.

Apple se dohodl se společností Pioneer, která se zabývá tvorbou doplňků do automobilů. Obě společnosti se dohodly na spolupráci a díky tomu budou moci uživatelé navigačních systémů Pioneer využívat nově i CarPlay.

Pioneer oznámil, že implementace CarPlay do jeho systémů nebude nikterak složitá. Majitelé takových systémů pak budou moci jednoduše zapojit iPhone a využívat všech předností CarPlay. V automobilu si tak skrze váš telefon poslechnete hudbu, přečtete zprávy, budete přijímat hovory atd. Kromě toho budete mít možnost pomocí Pioneer aplikace kontrolovat například diskovou jednotku vozu.

Bližší informace o ceně nebo spuštění zatím k dispozici nejsou. Jedná se však o příjemné překvapení ze strany Applu, u kterého se moc často nevidí, že by svůj software povolil využívat na systémech jiné značky.

Zdroj: technobuffalo.com

Exit mobile version