Dotekomanie.cz

První informace o Google (LG) hodinkách

Skoro se mohlo zdát, že Google čeká na nějaký moment, kdy budou nositelná zařízení ve větší oblibě. Nedávno jsme se naštěstí dozvěděli, že se chce zapojit do tohoto segmentu trhu minimálně v oblasti softwaru. Již do dvou týdnů má dojít ke kompletnímu představení SDK pro vývojáře a výrobce, kteří použijí Android pro svá nositelná zařízení.

Minimálně v tomto ohledu máme počítat s iniciativou Googlu. Delší dobu se spekuluje, že bychom mohli spatřit i hodinky s logem této společnosti, přičemž k představení by mohlo dojít již na letošní konferenci Google I/O 2014.

Ilustrativní obrázek

Nyní známý zdroj Evleaks vypouští do světa první údajné specifikace Google hodinek. Za výrobou má stát společnost LG, která například vyrobila Nexus 4 a Nexus 5.

Displej u hodinek bude mít úhlopříčku 1,65 palce a bude se jednat o IPS LCD panel. Rozlišení se zastaví na hodnotě 280 x 280 pixelů. Zde se Google hodinky dají porovnávat například se Samsungem Gear 2 (Neo), jenž nabízí 320 x 320 pixelů při úhlopříčce 1,63 palce.

Dále u Google hodinek najdeme 4GB interní úložiště a 512 MB RAM. Procesor je v případě informací od Evleaks označen jako TBD.

Zatím si budeme muset počkat na bližší informace, které se snad kompletně dozvíme již v červnu tohoto roku.

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version