Dotekomanie.cz

Panoramatické video v rozlišení 6K pro Android a iOS

Letošní MWC v Barceloně přineslo spousty překvapení, novinek a nemálo nejrůznějších vychytávek pro usnadnění ovládání chytrých zařízení. Jednou z nich je dosud nepředstavená novinka v podobě 360 stupňového videa. Říkáte si, že je to nemožné? Není tomu tak a funkčnost se prokázala jako skvělá.

Společnost s názvem  Finwe, která za tímto počinem stojí, předvedla 360stupňové video na MWC v Barceloně, kde sklidila spousty ohlasů, ty však byly vesměs pozitivní. Vše funguje na principu spojení 12 kusů GoPro kamerek, které jsou spuštěny najednou a snímají vše okolo. V Barceloně bylo představeno panoramatické video v rozlišení 6K, které běželo na přístroji Nexus 5. Pomocí gyroskopu v telefonu můžete ovládat pohled obrazu. Překvapivou možností u takto „mladé“ novinky je zoomování, tedy přibližování a oddalování, které funguje perfektně.

Pokud si chcete na vlastní kůži vyzkoušet, jak tato technologie funguje, můžete to učinit zcela zdarma pomocí mobilní aplikace 360 Video Ball, ve které najdete 360 stupňová videa s možností všech funkcí, např. přibližovat, otáčet se v běžícím videu apod.


Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version