Dotekomanie.cz

Nokia ve Finsku: přes 1 milion prodaných Lumií

Zveřejněná čísla ve Finsku dokazují, že alespoň na domácí půdě Nokii neupadá zájem o jejich chytrá zařízení. Převážná většina uživatelů nevítala s otevřenou náručí uzavřené partnerství s Microsoftem, který jej v konečném výsledku odkoupil pro vlastní platformu Windows Phone. Nicméně nejnovější statistika prodaných Lumia zařízení mluví za své, a tak každý 5 obyvatel vlastní některý z těchto modelů.

Společnosti Nokia se v rodné zemi s 5,4 miliony obyvatel doposud podařilo prodat přes 1 milion zařízení z modelové řady Lumia. Zda jsou všechny telefony skutečně v provozu, můžeme jen polemizovat. Každopádně Finsko není žádným prioritním trhem, neboť první Lumia 800 vstoupila do prodeje až v únoru roku 2012 a ostatní modely nejsou rovněž dodávány přednostně.

Nokia si tedy připsala menší cenný skalp, čemuž také odpovídá 39% podíl na trhu. Míchání karet lze ještě v budoucnu očekávat od Jolly, kterou spojují bývalí zaměstnanci Nokie, ale pokud nakonec Microsoft ve Finsku udrží pracovní místa, kanceláře, jako je tomu doteď, tak by v udržení se na finském trhu nemělo nic bránit.

Zdroj: wmpoweruser.com

Exit mobile version