Dotekomanie.cz

Nejvěrnější uživatelé značce jsou od Applu

Průzkum ještě z roku 2013 byl deníkem Wall Street Journal zadaný společnosti WDS a měl odhalit, kolik majitelů chytrých telefonů koupí nové zařízení od totožného výrobce. Nakonec získaná data celkem od 3 000 respondentů ze Spojených států, Velké Británie a Austrálie dal dohromady server Statista. V konečném výsledku nejlépe vyšel kalifornský Apple, kde o navazující generace iPhonu bývá největší zájem.

Na první místo se 76 % jasně usedl Apple, což možná ani nikoho nepřekvapí, když vezmeme v úvahu fakt, že uživatelé systému iOS nemají žádnou jinou možnost k přechodu. Druhou příčku okupuje Samsung s 58% náskokem před třetím LG s 37 %, kde po nich následuje Nokia (33 %) a HTC (30 %). Zbývající výrobci mají mezi sebou opravdu jen minimální rozestupy, takže kdykoliv může přijít k výměně na těchto pozic.

I když statistika není překvapující, tak třeba předchozí studie z prosince roku 2013 odhalila, že 60 % z 2 000 respondentů vlastnící iPhone ve Velké Británii kupuje další zařízení opět s jablkem na zádech bez toho, aniž by si prohlédli nabídku konkurenčních výrobců na mobilním trhu.

Zdroj: blogs.wsj.com

Exit mobile version