Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #31 – BSRemote

Ještě nedávno mnoho lidí hledalo způsob, jak ovládnout televizi nebo počítat přes mobilní telefon, aby si zjednodušili život. Sice dnes máme k dispozici chytré televize nebo Chromecast, ale stále se najdou tací, kteří raději sáhnou po klasice, například přehrávač BS.Player pro Windows. Dnes se podíváme na malou a užitečnou aplikaci, díky které ovládnete tento starší přehrávač videí pro počítač.

V první řadě budete potřebovat samozřejmě BS.Player. Abyste jej mohli ovládat z mobilního telefonu, tak si musíte doinstalovat server na váš počítač. Nečekejte složité nastavování, v podstatě jen odklikáte pár položek a o nic víc se nemusíte starat. Jakmile máte tuto základní věc za sebou, stačí si nainstalovat aplikaci do smartphonu nebo tabletu.

Než spustíte aplikaci na smartphonu, ujistěte se, že jste na stejné WiFi síti jako počítač. Pokud tomu tak je, můžete aplikací spustit. Ani zde není jakékoliv nastavování. BSRemote automaticky rozezná vše potřebné a napojí se počítač, kde běží BSRemote Server.

Samotná aplikace pro Android nabízí základní obrazovku s možností spuštění nebo pozastavení filmu a také je zde ovládání hlasitosti. Pokud prstem přejedete po displeji mobilu zprava doleva, tak se vám zobrazí další nabídka.

Zde již najdete rozšířené možnosti v ovládání videa a zvuku. Navíc můžete přeskakovat nebo se posouvat ve filmu. V pravém dolním rohu můžete přepínat obraz na počítači do plného zobrazení a zpět.


Najdete zde i jednoduché procházení složek na vašem počítači, kde si stačí zvolit film a spustit jej. Z této části lze určit titulky nebo vypnout skrze aplikaci celý počítač.

BSRemote je jednoduchá aplikace se základním vzhledem. Bez problémů plní svůj účel a ani po 3 měsících testování nezklamala. Vždy fungovala nadmíru dobře. Pokud tedy nevlastníte chytré zařízení (televizi nebo Chromecast) a počítač je vaším centrem zábavy, tak se vám zajisté BSRemote vyplatí.

Exit mobile version