Dotekomanie.cz

Stuart Hughes se postaral o nejdražší telefon na světě

Pokud byste očekávali zase nějaký ručně vyráběný model telefonu od společnosti Vertu, jste na omylu. Stuart Hughes si tentokrát vzal na mušku iPhone 5, který oděl do luxusního provedení a následně tím získal označení – nejdražší chytrý telefon na světě. Od tohoto návrháře nejde o první předělávku, neboť stejnojmenné webové stránky nabízí bohatý výběr upravených zařízení.

Do nabídky byl nově zařazen iPhone 5 Black Diamond s cenovkou 10 milionů liber (tj. v přepočtu 334,71 milionů Kč). Telefon z ryzího zlata je ručně osázen 26tikarátovým briliantem v celkovém počtu cca 600 kusů, přičemž návrhář na osazení zadního loga použil 53 z nich. Přední panel nese safírové sklo namísto obvyklého krycího skla od Corningu, které zaručuje větší odolnost proti poškození.

Prémiový materiál má nečekaně odraz na konečné hmotnosti zařízení a ta se zastavila na 135 gramech. Nicméně to je o 23 gramů více, než původní váha iPhonu 5. Na závěr lze za zajímavost označit, že úprava jednoho iPhonu trvá přibližně 9 týdnů. Každopádně na světě se nenajde moc zájemců, kromě jediného – tím se stal neznámý obchodník pocházející z Číny.

Zdroje: phonearena.com, stuarthughes.com

Exit mobile version