Dotekomanie.cz

Microsoft oznámil podporu Windows Phone od dalších výrobců

Společnost Microsoft zveřejnila jména nových obchodních partnerů, kteří budou nabízet ve svém portfoliu zařízení běžící na operačním systému Windows Phone. Chystanou aktualizaci pod číselným označením 8.1 plánují v Redmondu vypustit letos na jaře, takže i tito výrobci by mohli přispět alespoň jedním modelem v základu s Windows Phone 8.1.

Nejdůležitějšími partnery pro Microsoft se staly společnosti Lenovo a LG, které zakončily loňský rok na čtvrtém a pátém místě mezi největšími výrobci chytrých telefonů. Nabídku Android zařízení v následujících měsících okoření o Windows Phone telefony. Ačkoliv jihokorejské LG dalo v roce 2010 šanci Windows Phone 7,  možný neúspěch zapříčinil to, že až teď dají této platformě druhou šanci.

Dvojici firem dále také doplní Foxconn, Gionee, JSR , Longcheer, Xolo a Karbonn, přičemž v současné době Windows Phone podporuje Nokia, Samsung, HTC, Huawei a ZTE. Závěrem Microsoft očekává celou řadu zařízení, která se budou lišit jak velikostí displeje, tak samotnou a často pro konečné uživatele rozhodující prodejní cenou.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version