Dotekomanie.cz

Google a projekt Tango – smartphone s „Kinectem“

Motorola v minulém roce pod nadvládou Googlu představila projekt ARA. Ne dlouho na to prodal tohoto výrobce, ale samotnou divizi stojící za modulárním smartphonem si ponechal u sebe. Zjevně mu nestačí experimentovat na této úrovni. Pracuje totiž na dalším projektu, který se jmenuje Tango.

Jedná se o prototyp smartphonu se systémem Android a zároveň to je vývojářský KIT. V tomto případě nečekejte atypický design nebo flexibilní displej. Samotné zařízení je vybaveno pokročilými senzory, které se dají svou funkčností přirovnat ke Kinectu od Microsoftu.

Tango se zaměří zejména na schopnost 3D skenování místnosti, kde se nacházíte. Takže v mobilu bude existovat reálný model blízkého okolí smartphonu. Asi vás napadla otázka, k čemu že to vlastně bude. V prvopočátku tohoto projektu se počítá zejména s využitím pro navigaci uvnitř budov. Následně se zaměří i na možnost propojení s dalšími aplikacemi a zejména hrami.

Samozřejmě nečekejte, že se tato novinka objeví již letos na Google I/O 2014. Google je teprve na začátku a čeká ho nelehká cesta. Ostatně takto pokročilý mobil bude potřebovat spoustu energie. Naštěstí v této oblasti se jim podařilo najít řešení –  na 1 teraflop spotřebuje prototyp několik set mili wattů.

Tato novinka pochází z divize ATAP, kterou vede Johnny Lee, jenž pracoval na Kinectu. Nyní se raději podívejte na úvodní video k projektu Tango.

V tuto chvíli bude zainteresováno na 200 vývojářů a později tohoto roku budou k dispozici vývojářské sety.

Zdroje: techcrunch.com, techcrunch.com

Exit mobile version