Dotekomanie.cz

Flappy Bird končí – ohlásil vývojář skrze Twitter [aktualizováno]

Možná jste si ve svém okolí všimli nového šílenství, které se jmenuje Flappy Bird. V podstatě se jedná o hru s velmi jednoduchým ovládáním, kdy jen poklepáváte prstem na displeji. Takto řídíte malého ptáčka, aby proletěl otvory, které se mu naskytnou v cestě.

Ačkoliv je hra zdarma, tak dokázala díky reklamě generovat kolem 50 000 dolarů denně. Počet stáhnutí například z Obchodu Play je v rozmezí 10 až 50 miliónů. Novinku si stále můžete stáhnout pro Android a iOS a vyzkoušet své schopnosti a nervy. Bohužel máte poměrně omezený čas, jelikož sám vývojář Dong Nguyen ohlásil skrze svůj Twiiter účet, že hru stáhne z obchodů pro smartphony a tablety během následujících 20 hodin – stane se tak v 18:00 9. 2. 2014.

Prý již nedokáže unést celé šílenství kolem samotné hry, ale neznáme přesné důvody. Jakmile se dozvíte bližší informace, budeme článek aktualizovat.


Aktualizováno 23:00

Ačkoliv se nyní internetem šíří zpráva o smazání hry Flappy Bird, tak nemusíte zoufat. Klony zde zůstanou, ale pokud si chcete zahrát původní hru Piou Piou, tak můžete. Ta se nachází v Obchodě Play již od 20. srpna 2011 a chystá se její iOS verze.

Aktualizováno 21:56

Dalším důvodem stažení může být podobnost s hrou z roku 2011. Sám původní vývojář @kek_zanorg zveřejnil na svém Twitter účtu tento obrázek s odkazem na hru.

Aktualizováno 21:22

Prozatím stále nemáme oficiální vyjádření, ale spekuluje se o velkém mediálním tlaku. Navíc se objevilo několik her, které se snažily těžit na úspěchu Flappy Bird. Důkazem může být grafika, kterou sdílel Marques Brownlee na svém Twitteru.

Zdroj: polygon.com

Exit mobile version