Dotekomanie.cz

Apple oživuje výrobu iPhonu 4

Poprvé v historii společnost Apple obnoví výrobu již ukončeného zařízení, které se oficiálního představení dočkalo v červnu roku 2010. Jako první tuto překvapivou zprávu přinesl věrohodný The Economic Times, podle něhož kalifornský výrobce oživí výrobu iPhonu 4, jelikož na vybraných trzích má stále šanci na úspěch a může tak být dostatečným konkurentem.

Čerstvě vyrobené modely iPhonu 4 zamíří na mobilní trhy do Indie, Indonésie a Brazílie. Poslední kusy v označení data výroby nesou prosinec 2013, přičemž obchodní partneři Applu v nejbližší době dostanou další zařízení odhalující lednový datum výroby. Pro jednotlivé trhy není znám přesný počet kusů, ale výjimkou je Indie, kam dorazí 50 000 až 60 000 modelů.

Následně se v prodeji objeví 8GB varianta za cenu 15 000 rupií (tj. v přepočtu 4 901 Kč bez daně a dalších poplatků). Pro většinu Indů může být tato částka poněkud vysoká, nicméně i v těchto končinách berou za velký hit nákup na splátky. Pro Apple zůstává Indie zlatým dolem, což zároveň dokazují čísla z loňského roku. Za jeden týden jim vzrostly prodeje o 300 % nahoru a několik týdnů se dokonce držely na 400% hranici.

Nakonec Himanshu Chakrawarti, generální ředitel společnosti Mobile Store (největší prodejce mobilních telefonů v Indii), dodává, že společnost Apple musí nejprve vynaložit trochu podpory při prodeji iPhonu 4, aby se opět stal jedním z nejprodávanějších.

Zdroj: appleinsider.com

Exit mobile version