Apple oživuje výrobu iPhonu 4

Apple oživuje výrobu iPhonu 4
2014-03-15T10:53:02+02:00
• 6. 2. 2014
2

Poprvé v historii společnost Apple obnoví výrobu již ukončeného zařízení, které se oficiálního představení dočkalo v červnu roku 2010. Jako první tuto překvapivou zprávu přinesl věrohodný The Economic Times, podle něhož kalifornský výrobce oživí výrobu iPhonu 4, jelikož na vybraných trzích má stále šanci na úspěch a může tak být dostatečným konkurentem.

Apple india

Čerstvě vyrobené modely iPhonu 4 zamíří na mobilní trhy do Indie, Indonésie a Brazílie. Poslední kusy v označení data výroby nesou prosinec 2013, přičemž obchodní partneři Applu v nejbližší době dostanou další zařízení odhalující lednový datum výroby. Pro jednotlivé trhy není znám přesný počet kusů, ale výjimkou je Indie, kam dorazí 50 000 až 60 000 modelů.

Následně se v prodeji objeví 8GB varianta za cenu 15 000 rupií (tj. v přepočtu 4 901 Kč bez daně a dalších poplatků). Pro většinu Indů může být tato částka poněkud vysoká, nicméně i v těchto končinách berou za velký hit nákup na splátky. Pro Apple zůstává Indie zlatým dolem, což zároveň dokazují čísla z loňského roku. Za jeden týden jim vzrostly prodeje o 300 % nahoru a několik týdnů se dokonce držely na 400% hranici.

Apple v Indii

Nakonec Himanshu Chakrawarti, generální ředitel společnosti Mobile Store (největší prodejce mobilních telefonů v Indii), dodává, že společnost Apple musí nejprve vynaložit trochu podpory při prodeji iPhonu 4, aby se opět stal jedním z nejprodávanějších.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ak je pravda zze Apple bude znovu vyrabat iphone4 s takou cenovkou tak potom stupa po velmi tenkom lade aspon s pohladu racionalne uvazujuceho cloveka preco to teraz stoji 3x menej? ….
Preto si nekupujem apple produkty lebo ich hodnota je umelo vytvorena a drzana vysoko pritom realna hodnota toho produktu sa vyrovna strednej triede zariadeniam Sony,samusng,atd…
Keby Apple chcel zarabat viac tak da iphone o 30 mozno 40% lacnejsi a zarabal by na istore atd… lebo vela ludi si iphone nekupi skrz cenovku ktora je ako som pisal nadsadena dost vysoko

Dilema mezi exkluzivitou a plošným rozšířením

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat