Dotekomanie.cz

Sony jde do boje proti únikům

Výrobci smartphonů a tabletů mají nemalé problémy kvůli únikům informací o nadcházejících modelech. Ačkoliv zde panuje určitá teorie, která říká, že se jedná pouze o zvláštní typ marketingu, tak Sony ukazuje, že nechce, aby se vědělo o všem. Například nepředstavený model s označením D6503 se ukazuje na snímcích a vyplývají na povrch nejrůznější detaily.

Sony nezvyšuje jen bezpečnostní nároky ve firmě, aby nemohlo dojít k úniku. Upravuje systém Android na prototypech, který následně znemožňuje instalaci, nebo spíše spuštění některých aplikací. Důkazem má být snímek obrazovky ze smartphonu, jenž je prototypem.

Můžete vidět, že systém blokuje spuštění aplikace, která testuje výkon – v tomto případě má jít o AnTuTu. Kromě získání výsledku znázorňující výkon zařízení aplikace nabízí taktéž možnost identifikovat hardware, díky čemuž se mnohdy dozvíme o všech specifikacích. Kromě blokování aplikace Sony nutí k odinstalování.

Jedná se o pochopitelný krok, ale otázka je, co vše je blokováno. Zajisté se dříve nebo později objeví seznam nežádoucích aplikací a vývojáři následně vytvoří specifické verze, které odhalí použitý hardware.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version