Dotekomanie.cz

Skutečný pohled ženy na život s Dotekomaniakem

Nepochybuji o tom, že se mezi čtenáři Dotekománie najde pár žen, které se často setkávají u svých protějšků s nadměrným užíváním mobilních technologií nebo zažívají podobné chvilky uvedené v tomto článku, kdy větší pozornost věnují raději chytrému zařízení. Jde tedy o zcela spontánní pohled jedné ženy na muže se zálibou, stávající se pomalu závislostí.

 

Petra V.

Nápad na tento článek vznikl po pátečním odpoledni, kdy jsme absolvovali klasickou procházku s mými dětmi a přítelem, nutno podotknout redaktorem Dotekománie. Přítel samozřejmě rád souhlasil a po vyjití mi nějakou dobu vrtalo v hlavě, v čem je tato procházka tak nějak jiná. A pak mi to došlo. Děti standardně poskakovaly, já jsem na ně dávala pozor, aby třeba neskončily v řece, kolem které jsme šli.

Přítel šel pár kroků za námi. Celou tu dobu držel oběma rukama obdélník, koukal do něho a klikal. Záhy jsem se dozvěděla, že dělá fotky na chystanou recenzi. Pochopila jsem, že udělat cca 10 fotek je naprosto nedostačující. S konečnou platností mi došlo, že život s tímto mužem má své zvláštnosti – posuďte sami.

Když jsme přišli domů, začala jsem uklízet a mile jsem ho poprosila, jestli by mohl udělat kávu. On mi mile odvětil, že nemůže, protože stahuje fotografie. Byl ale tak hodný, že mi hlásí: „Miláčku, já přijdu za tebou!“ (resp. budeme spolu trávit čas). To volně přeloženo znamená: „Mezitím, co budeš uklízet v kuchyni, přenesu si svůj notebook a budu do něho koukat.“

Po mediální masáži o tom, že je naprosto nevhodné spát v místnosti s mobilním telefonem a striktním dodržováním této rady, jsem si poté, co jsme spolu s přítelem začali bydlet, říkat v duchu, co bych dala za to, kdyby ten mobil byl alespoň na druhé straně místnosti. Můj přítel se svým mobilem nečekaně spí, a kdyby to byl jenom jeden chytrý přístroj. Zrovna dnes ráno, když jsem se probudila a podívala se na přítele, viděla jsem, jak spokojeně spí, vedle polštáře má pečlivě položený svůj mobil a k tomu na noční stolku recenzovaný tablet a další phablet. Škoda, že jsem si to nevyfotila – jak roztomilé!

A teď hádanka. Víte, co udělá „smartmuž“ jako první věc, když se ráno probudí? Správně, podívá do svého mobilu, co je nového. Tak jasně, co kdyby přes noc změnil barvu. Samozřejmostí je, že večer před usnutím ještě v posteli zkontroluje novinky přes svoji čtečku článků, Google Plus, Facebook, Dotekománii…, nemá to prostě jednoduché.

Nicméně život se „smartmužem“ má i své výhody:

Většina mužů vyžaduje od svých přítelkyň a manželek pozornost, jako každý domácí mazlíček, ale obrovskou výhodou života s tímto mužem je, že se dokáže vždy zabavit „sám“. Pokud ale přece jen začne vyžadovat pozornost a vy máte to štěstí, že žijete s redaktorem Dotekománie, vyřešíte svůj problém jednoduchou otázkou. „Nepotřebuješ napsat článek?“ V tu chvíli jsou všichni spokojeni, jelikož partner je smysluplně zabaven a já mám dostatek času na svoji práci. Sami uznáte, že si nemám na co stěžovat!

Ačkoli tento článek může vyznít trochu ironicky, ve skutečnosti vše beru s rezervou a pochopením a pevně doufám, že si Dotekománie získá ještě více čtenářů.

Exit mobile version