Dotekomanie.cz

Parrot uvedl dva nové drony – skákající a létající

Společnost Parrot představila na veletrhu CES dva nové drony. První s názvem MiniDrone je zjednodušeně řečeno zmenšený AR.Drone, za kterým stojí stejní tvůrci. MiniDrone se pohybuje převážně ve vzduchu. Druhý představený s názvem Jumping Sumo se naopak pohybuje po zemi, přičemž, jak z názvu vypovídá, skáče.

První jmenovaný  – MiniDrone – je opravdu malá „quadrocoptera“ (vrtulník se čtyřmi vrtulemi) a svou velikostí se vejde na dlaň ruky. Navzdory svým rozměrům dokáže být MiniDrone pěkně rychlý. O jeho dobrou stabilitu se starají nejrůznější senzory – akcelerometr, ultrazvukový senzor, gyroskop a také dolní kamerka. Ovládání pak probíhá přes speciální aplikaci na jakémkoliv zařízení s Bluetooth 4.0. Ačkoli zde tedy kamerka je, její výstup do aplikace neproudí, a tak při ovládání musíte sledovat samotný dron. Výdrž baterie bohužel docela zklame – při plném nabití výdrží létat kolem 6-7 minut. 

Druhé představené zařízení se jménem Jumping Sumo se vyznačuje především svými silnými koly, díky kterým je z něj spíše vozítko než dron. I to je však vybaveno akcelerometrem a gyroskopem pro bezproblémovou jízdu. K ovládání pak pomáhá QVGA kamerka na přední straně –  její obsah se zasílá přes nejnovější standard WiFi 802.11ac do mobilního zařízení. Hlavní specialitou zařízení je možnost vyskočit. Tento dron vydrží na pohonu baterie kolem 20 minut.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version