Dotekomanie.cz

Nokia vydala aktualizaci Black (GDR3) pro své Lumie

Je to již delší dobu, co Microsoft vydal aktualizaci Windows Phone 8 s označením Update 3 (GDR3). Pod názvem Lumia Black ji nyní přináší i Nokia pro své telefony Lumia, a to s pár vychytávkami navíc oproti základní verzi Updatu 3. Aktualizace je v tuto chvíli dostupná globálně pouze pro Lumii 1020 a 925, další modely budou brzy následovat v nejblížších týdnech.

Nokia Lumia Black do telefonů přidává podporu Bluetooth 4.0, dále vylepšuje Glance screen, který dokáže nově zobrazovat i notifikace z různých aplikací. Jeho noční mód umí kromě červené barvy i zelenou a modrou. Novinkou je také možnost třídit aplikace do složek. Dále funkce s názvem Nokia Beamer vám umožní sdílet vaši obrazovku na jakýkoliv zobrazovací panel s internetovým prohlížečem. Tato funkce je ale dostupná pouze pro Lumie s 1GB RAM. Lumia 1020 a 1520 se s touto aktualizací také naučí fotit ve formátu RAW. Nový je i algoritmus pro zpracování JPG snímků, který nabízí lepší vyvážení bílé a redukci šumu.

Nokia Camera bude nově dostupná pro většinu Lumií. Aplikace Nokia Storyteller vám zobrazí na mapě vaše fotky a bude také předinstalována. Aktualizace přináší i novinky od Microsoftu, kterými jsou zámek rotace, vlastní tón pro vyzvánění a SMS, možnost ukončovat aplikace v panelu multitaskingu a také mód při řízení auta.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version