Dotekomanie.cz

Lenovo kupuje Motorolu od Googlu!

Když si Google koupil Motorolu za 12,5 miliardy dolarů, mnoho lidí si mohlo myslet, že si tak gigant z Mountain View našel cestu, jak vyrábět svá zařízení. Ani po dvou letech jsme se nedočkali Nexus smartphonu s logem Motorola.

Nyní se hned od několika zdrojů objevuje informace, že mobilní divize Motoroly bude prodána čínské společnosti Lenovo. Konkrétně zprávy pochází od TechCrunch, Reuters a China Daily. Cena by se měla pohybovat kolem 3 miliard dolarů.

Dříve se odhadovalo, že důvodem koupě Motoroly Googlem jsou patenty, ale možná budou součástí obchodu aspoň v nějaké míře. Zatím nejsou známé konkrétní informace ohledně celého prodeje. Na další upřesnění si budeme muset počkat.

Aktualizováno:

Google nyní potvrdil, že prodává mobilní divizi Lenovu za 2,91 miliardy dolarů. Většina financí bude převedena na účty Googlu, navíc získá podíl v Lenovu za 750 miliónů dolarů.

Larry Page dodává, že hlavním cílem pro nákup Motoroly byly patenty, které napomohly vybudovat silné portfolio pro Android. Zůstávají tak v držení Googlu.

Zdroje: techcrunch.com, reuters.com, theverge.com

Exit mobile version