Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #23 – Root Cleaner

Pro situace, kdy je váš telefon zahlcen mnoha daty, která byste manuálně mazali dlouhou dobu, je zde aplikace, jež udělá vše za vás. Autorem je mladý český vývojář vystupující pod přezdívkou Juwe11.

Aplikace Root Cleaner vám pomůže s údržbou systému. V podstatě má za úkol smazat data, která mohou zpomalovat Android. Mnoho aplikací nacházející se v Google Play slibují to samé, avšak root cleaner se v mnoha věcech liší.  Hlavními přednostmi a odlišnostmi jsou např. funkce, které vám zaručí vymazání určitých složek automaticky, během každého čištění nebo automatické mazání prázdných složek pro lepší přehlednost uživatele.

Samotná aplikace vyčistí/smaže automaticky složky, které nejsou k ničemu potřeba. K takovýmto složkám patří různé cache adresáře, Lost.dir a další. Poměrně novou funkcí je prohlížení aplikací, které můžete tzv. zmrazit, a tyto aplikace se budou tvářit, jako by v telefonu vůbec nebyly. Pozor ovšem na to, že v telefonu nadále daná aplikace zůstává, tzn. nijak se paměť neuvolní jako při úplném odinstalování. Cleaner umožňuje také odinstalování a smazání dat vámi určené aplikace.

Při spuštění máte na výběr dvě možnosti vyčištění: Quick cleaning nebo Full cleaning. V nastavení je mnoho možností pro oba typy čištění. Lze například vypnout mazání zbytečných složek, prázdných složek a další.

 

Jedna výtka vůči autoru zde je. I přesto, že je Root Cleaner vyvíjen českým autorem, aplikace NEOBSAHUJE češtinu, nýbrž pouze angličtinu.

Autor se aplikaci neustále snaží vylepšovat a jakékoliv problémy a bugy aktivně řeší. Za to mu patří velký dík.  Root Cleaner stojí 60 Kč a před několika dny byla ve slevě za 20 Kč.

Exit mobile version