Dotekomanie.cz

Oppo představilo model Neo [aktualizováno]

Aktualizováno 20:20

Společnost Oppo dlouho nečekala a dnes představila novinku Neo. Jedná se o smartphone zapadající do nižší střední třídy, který nabízí výkon dvoujádrového procesoru s taktem 1,3 GHz. Přesnější informace nejsou známy, ale zřejmě má k dispozici 1 GB RAM.

Rozměry mobilu jsou 132 x 65.8 x 9.2 milimetrů a váží 130 gramů. Systém Android je ve verzi 4.2 Jelly Bean s nadstavbou Color OS. Na zadní straně se nachází 5MPx foťák společně s baterií o kapacitě 1900 mAh. Nad displejem najdeme 2MPx kamerku. Samotný zobrazovací panel má úhlopříčku 4,5 palce s rozlišením 854 x 480 pixelů. Dotyková plocha zvládá ovládání i přes rukavice.

Prozatím je dostupnost hlášena pro Indonésii za cenu 215 dolarů u verze pro dvě SIM karty. Zatím tedy nevíme, jestli se Oppo Neo objeví i v Evropě.

Původní článek 7:10

Společnost Oppo se připravuje na vydání nové vlakové lodi Oppo Find 7, ale i tak se nezastavuje vývoj modelů. Další na řadě by mělo být zařízení s 4.5″ IPS displejem. Ponese jméno Oppo Neo a podle vypuštěného obrázku se můžeme shodnout na třech vlastnostech, které bude telefon obsahovat.

Výše jsem jednu vlastnost již zmínil a tou je velikost a použitá technologie displeje. Bohužel jeho rozlišení je zatím neznámé. Další vlastností je „Gloves Mode“, ve které půjde nejspíše o ovládání i s nasazenými rukavicemi. Poslední vlastnost je „Quick Reach“, kde jde o ovládání zařízení pomocí gest. Tato gesta by měla urychlit ovládání systému a zjednodušit jeho používání.

V podnadpise si také můžeme přečíst „Let your fingers talk“, což v překladu znamená „Nechte své prsty mluvit“. Pokud Oppo pořádně na displeji zapracuje, tak by se mohlo jednat i o opravdový výrok společnosti. Jelikož se na obrázku také píše Coming soon (přijde brzy), mohli bychom očekávat telefon v nejbližší době. Možná se dočkáme novinky v druhém kvartálu tohoto roku. Ale kdy přesně, není známo.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Exit mobile version