Dotekomanie.cz

Otec Androidu se pouští do nového projektu

Andy Rubin je otcem Androidu a řadu let vedl vývoj. Tento systém byl původně určen do chytrých foťáků, kde jej najdeme, ale největší uplatnění má u smartphonů a tabletů. Andy nedávno odstoupil ze své pozice a začal hledat nový projekt. Do dnešního dne jsme nevěděli, čemu se bude věnovat, ale bylo jisté, že zůstává v Googlu.

Nové zaměření se týká robotů, ale nečekejte, že se bude jednat o domácí mazlíčky nebo sluhy, jak známe ze Sci-Fi. Andy Rubin se v podstatě vrací ke svému původnímu zaměření, jelikož začínal u firmy Carl Zeiss jako robotický inženýr. Ze začátku bude vývoj směřovat spíše na výrobní linku, kde se najde uplatnění robotů. Celkový nástin plánů zatím nemáme a Andy v této otázce není zcela sdílný.

Ovšem ani v tomto případě neztrácí podporu Googlu, který vyčlenil nemalé finanční prostředky, ale ani zde nikdo neposkytl přesná čísla. Mimo jiné, kvůli novému zaměření Andyho bylo nakoupeno 7 společností za posledního půl roku, které napomohou ve vývoji robotů.

Nyní si tedy musíme počkat na první plody práce. Je těžké odhadovat, jestli se někdy s roboty od Googlu setkáme v běžném životě.

Zdroj: nytimes.com

Exit mobile version