Dotekomanie.cz

Aplikace s nejlepším designem podle Googlu

I na konci tohoto roku jsme se dočkali kolekce Beautiful Design Winter 2013která obsahuje aplikaci s nejlepším designem. Jsou zde obsaženy ty, které splňují zásady pro vývoj, typografii, mají jednoduchý a pochopitelný design a jsou rychlé. Je zde 10 aplikací, jenž byly vybírány členy Android Design týmu od Googlu pod vedením Marca Paglia.

Timely

Na první pohled se jedná o jednoduchý budík, který nabízí více, než byste čekali. Díky své synchronizaci jej můžete mít nainstalovaný na větším množství zařízení a všude budete mít jednotné nastavení. Jakmile začnou všechny vyzvánět, tak stačí potvrdit probuzení na jednom z nich a ostatní se také ztiší. Samozřejmě nabízí další funkce, jako třeba chytré buzení, stopky, časovač nebo změnu vzhledu.

Circa News

Circa je ukázkou aplikace s jednoduchým designem, která respektuje typografii. Bohužel v České republice ji moc nevyužijete, jelikož obsahuje zejména zahraniční zpravodajství. Na druhou stranu můžete skrze ní sledovat nějaké dění, navíc budete upozornění na jakoukoliv aktualizaci nebo novinku v daném příběhu.

Etsy

Tato aplikace vás zaujme nejen příjemným ovládáním, lehkými animacemi nebo jednoduchým designem, ale i obsahem. Jedná se o místo, kde můžete nakoupit ručně vyráběné zboží všeho druhu. Aplikace je v angličtině, ale zobrazuje cenu v korunách.

Airbnb

Další zajímavý nápad, který jste mohli vidět i ve filmech. Jedná se o centrum pro ubytování, když cestujete. Jakoby menší katalog míst, kde můžete nejen složit hlavu. Zde jde také o design, čistotu a jednoduchost.

Zbylé aplikace jsou v některých ohledech podobné s těmi předchozími. Vyznačují se velmi příjemným rozhraním, které neruší a zároveň nabízí jednoduché ovládání. Jsou zdarma, takže vám nikdo nebrání, abyste je vyzkoušeli. Je zde ale výjimka v podobě aplikace Runtastic.

Exit mobile version