Dotekomanie.cz

Chromecast se stal nejlepším „gadgetem“ roku 2013

Magazín Time zveřejnil konečné výsledky za rok 2013 ze všech 54 vybraných odvětví, které sleduje po dobu 12 měsíců. Závislostí na vzestup v žebříčku není mnoho, jelikož jednotliví adepti musí sázet pouze na vlastní úspěch mezi spotřebiteli. Mezi gadgety v technickém sektoru se dočkalo prvenství chytré příslušenství k televizorům od Googlu s názvem Chromecast.

Gadget je malý předmět většinou technického rázu (např. přístroj nebo zařízení), který má určitou specifickou funkci, ale zároveň je často populární novinkou na trhu…“, zdroj Wikipedie

Teprve v červenci tohoto roku začal Chromecast dobývat internetové obchody a již v prosinci sklízí svůj první úspěch, za což pravděpodobně může velký zájem v internetových obchodech, jako je Amazon, Best Buy nebo Google Play. Majitelé si tento doplněk oblíbili především pro jeho cenu 35 dolarů (tj. v přepočtu 701 Kč) a jednoduchost, kterou si Google kladl při jeho vývoji.

Na ostatní místa v první desítce se například dostala poslední generace iPadu, chytré hodinky Pebble, iPhone 5S, Kindle Fire HDX od Amazonu nebo finská Lumia 1020. V kategorii největších překvapení od Applu se na první příčce objevila aktualizace iOS na 7. verzi. Vítězství ve skupině nejlepších aplikací si odnesl Microsoft a jejich Xbox One SmartGlass a nakonec nezajímavějším start-upem se stal Snapchat.

Zdroje: techland.time.com, talkandroid.com

Exit mobile version