Dotekomanie.cz

Zakladatel Vertu a bývalý designér Nokie chystá chytré hodinky

Zakladatel společnosti Vertu, o které každý z nás bezpochyby alespoň jednou slyšel, Frank Nuovo připravuje ve spolupráci s MetaWatch chytré hodinky. Novinka by měla dorazit na trh během příštího roku a podle prvních slov překvapivě nepůjde o konkurenta pro hodinky od Sony či Samsungu. Oba výrobci totiž vsadí na zcela jiné uživatelské prostředí či druh displeje.

Ruku k dílu by měl připojit i Frank Nuovo, jelikož má dostatek zkušeností z Nokie, kde působil jako průmyslový designér. I přes nedostupnost bližších informací se proslýchá o zaměření na oblast trhu, kde působí a vládnou známé hodinky Pebble.

„Pro mě je to o tvorbě krásných výrobků,“  řekl generální ředitel MetaWatch, Bill Geiser.

Ačkoliv Vertu nemá žádné zkušenosti kolem hodinek, ale spíše s drahými materiály, MetaWatch jeden projekt za sebou z kampaně Kickstarter má. Tehdy se jednalo o limitovanou edici hodinek s názvem Strata, jejichž návrh měla na starost Susan Kare, mimo jiné známá z kalifornského Applu. Připravovanou novinku od Vertu a MetaWatch lze očekávat v prvním čtvrtletí následujícího roku, takže bližší parametry či podoba bude pravděpodobně odhalena v brzké době.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version