Dotekomanie.cz

Samsungu promluvil o plánech na rok 2014

Výrobní plány pro nadcházející rok odhalila jihokorejská společnost Samsung během jednoho konferenčního rozhovoru se samotnými investory. Ten do detailu prozradil blízkou budoucnost tohoto největšího výrobce. Novinky v mobilních technologiích můžeme s největší pravděpodobnosti rovnou očekávat u chystané vlajkové lodi Galaxy S 5.

Samsung plánuje příští rok udělat dva velké kroky, které se budou zaměřovat na oblast procesorů a displejů. Výrobce plánuje přejít více na vlastní procesory, i když v současné době má podepsanou licenční smlouvu na čipsety s ARM, takže cesta nebude příliš jednoduchá. Samsung nejprve hodlá dále rozvíjet 64bitové jádra na bázi ARM a až následně se postupně přesouvat na vlastní.

Během zmiňovaného rozhovoru byla velmi žhavým tématem oblast mobilních displejů, jelikož Samsung příští rok odhalí RGB AMOLED displej s hustotou pixelů 560 ppi – WQHD rozlišení (2560 x 1440 pixelů). Jeho úhlopříčka by měla dorůst do velikosti 5,25 palce a s jeho nasazením se počítá u připravovaného modelu Galaxy S5.

Nakonec až v roce 2015 Samsung počítá se zavedením 4K displejů při rozlišení 3840 x 2160 pixelů, protože představují velký skok oproti Full HD rozlišení, které je v dnešní době velkým trendem.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version