Dotekomanie.cz

Lenovo – zlepšení ve třetím čtvrtletí, plánování expanze

Většina výrobců chytrých zařízení má již za sebou zveřejnění finančních výsledků za uplynulé třetí čtvrtletí tohoto roku. Svými čísly se chlubí i čínská společnost Lenovo, která má za sebou nebývale úspěšné tři měsíce, díky pozitivním výsledkům jak z pohledu financí, tak i prodeje. Firma v současné době eviduje každou sekundu prodej čtyř kusů zařízení nesoucí vlastní značku.

Lenovo ve třetím čtvrtletí roku 2013 dokázalo prodat 29 milionů kusů zařízení, což ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce odhaluje více než 36% nárůst prodeje, kam můžeme zařadit stolní počítače, notebooky, tablety či chytré telefony. Při bližším rozebrání výsledného čísla došlo k prodeji 2,3 milionů kusů tabletů nebo 64% vzestupu prodeje chytrých telefonů.

Firma zvýšení prodeje telefonů bere jako velmi pozitivní věc a zároveň zvažuje rozšíření své prodejní sítě o některé klíčové trhy po celém světě. Lenovo tedy dosáhlo zisku 9,8 miliard dolarů (v přepočtu 197,52 miliard Kč), a to znamená 13% nárůst oproti stejnému období v roce 2012. Nakonec generální ředitel, Yang Yuanqing, k výsledku dodal, že prodej osobních počítačů se zlepšuje, zatímco zájem o tablety stále roste.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version