Dotekomanie.cz

Google Play za vzděláním

Google investuje do vzdělání už nějakou dobu, výsledkem jeho snažení je mnoho programů, které již byly úspěšně spuštěny. Nyní společnost rozjíždí program, kde výuka probíhá pomocí tabletů uvnitř. V nich je obsažen Google Play for Education (Google Play pro vzdělávání). Jedná se o rozšíření původního Google Play, který je přizpůsobený pro vzdělávací systém od mateřských po vysoké školy.

Gigant tento projekt nastartoval už před nějakou dobou a podílelo se na něm více než 50 škol v USA, které sdílely své zkušenosti v rámci beta programu. Podle jejich zpětné vazby jsou školy s tímto programem spokojeny a mají zdroj, na který se mohou spolehnout v rámci vzdělávacího obsahu. Cena tabletů a aplikací není zanedbatelná. Tablety jsou dostupné od 229 $ a obsluha stojí 30 $.

Google Play for Education obsahuje naučná videa, sbírky učebnic a mnoho jiných pomocných aplikací, které jsou schvalovány ostatními učiteli.

Program v současné době funguje pouze v USA a o jeho dostupnosti pro jiné země zatím není žádná zmínka.
Google navíc oznámil 3 dostupné tablety, které umožňují se do tohoto projektu zapojit. Jedná se o Nexus 7, dále ASUS Transformer Pad a HP Slate 8 Pro, které budou dostupné až počátkem příštího roku.

Zdroj: googleenterprise.blogspot.cz

Exit mobile version