Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #17 – SuperBeam

Jistě jste už slyšeli o technologii jménem NFC. Nyní je NFC v rozmachu a začíná se pomalu využívat v dalších odvětvích.

Technologie NFC má snahu vše ulehčit, a to již i u přenosu souborů. Situace, kdy člověk potřebuje odeslat nějakou fotku či soubor přes bluetooth, se může někomu zdát poněkud zdlouhavá, a proto vám dnes doporučíme SuperBeam.

SuperBeam pracuje na velice jednoduchém principu s využitím NFC, ale dá SR použít i QR kód. Pokud chcete odeslat např. obrázek, není nic jednoduššího než vzít obě zařízení a přiložit je NFC čipem k sobě, rázem proběhne na zařízeních automatický proces, který okamžitě zahájí přenos daného souboru do cílového místa. Případně při sdílení budete skenovat QR.

Velkou výhodou je, že SuperBeam využívá technologie Wi-Fi direct, která má mnohem větší rychlosti než bluetooth, to umožnuje o dost rychlejší přenos větších souborů. Aplikace není nijak velká konkrétně 1MB, což je opravdu málo, kdy ostatní aplikace zabírají mnohem více. V nastavení je hned několik možností výběru vzhledu aplikace, což ocení především majitelé Amoled displejů (tmavá barva bere méně energie). V aplikace najdeme i návod, který je pouze v angličtině. Tento návod snad ani není potřeba, jelikož je ovládání opravdu jednoduché. Potěšující zprávou pro všechny je, že aplikace je zcela zdarma dostupná na Google Play.

Exit mobile version