Dotekomanie.cz

Android za 3. čtvrtletí najdete už na 81,3 % telefonů

Operační systém Android pokračuje ve svém úspěšném tažení mezi chytrými zařízeními. Napovídají tomu zveřejněná čísla za třetí čtvrtletí tohoto roku týkající se aktivních zařízení běžících právě na platformě od společnosti Google, které ani jeden z ostatních zástupců nešlape na paty, jelikož jim přenechává pouze necelý 20% podíl na trhu.

Systém Android se jednoznačně pohybuje v zelených číslech, což přesněji znamená obsazení 81,3 % podílu mezi mobilními platformami. Ve statistice si ostatní výrobci, jako je Apple s iOS, BlackBerry se stejnojmenným OS a Microsoft s Windows Phone, musí mezi sebou rozdělit zbývající 18,7% podíl. Google s Androidem si oproti loňskému třetímu čtvrtletí polepšil o 14,3 % a následně zřejmě díky Vánocům rok zakončil se 75% podílem.

Navíc analytici ze společnosti Strategy Analytics odhadují, že už koncem loňského září Android zaujímal 80% podíl na trhu. Nicméně přesnému číslu bychom se ztěžka dopracovali, jelikož každá firma tvořící tyto statistiky vychází z jiných zdrojů. Nakonec jestliže přejdeme z procent na přesná čísla, ve třetím čtvrtletí minulého roku bylo aktivních 129,6 milionů Android zařízení, zatímco letos číslo dosahuje na 204,4 milionů kusů.

Apple a jeho iOS se usadil na druhém místě s 13,4 %, následuje Windows Phone s 4,1 % a závěrečnou tečku dělá BlackBerry OS s pouhým 1 %.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version