Dotekomanie.cz

Stáhněte si songy koupené v obchodě Play do počítače [návod]

Prvního října byla slavnostně spuštěna další kategorie v obchodě Play. Dalo by se říct, že se jednalo o nejočekávanější službu vůbec. Málokdo ale ví, že zakoupenou hudbu si můžete bezplatně stáhnout do svého počítače.

Přinejmenším rok a půl se čekalo na oficiální spuštění kategorie Hudba v Play Store. Kdykoliv české zastoupení Googlu oznámilo nějakou novinku, tak všichni si mysleli právě na Hudbu.

Pak přišel onen den. Google Česká republika na Google+ publikuje provokativní příspěvek: „Chystáte se dnes jít brzo spát? :)“ Někteří skeptici hned očekávají další YouTube fest. Další lidé už pomalu začínají tušit, že noc bude ještě dlouhá. A zbytek se jde raději vyspat. Ráno moudřejší večera.

Výsledek už všichni známe. Den D nadešel. První reakce národa byly pozitivní. Pak se ale objevil jeden chlapec z Horní Dolní s komentářem, že on si z Google Play Music nebude nic kupovat. Proč by to také dělal, když může poslouchat jen na Androidu nebo PC s neustálým připojením internetu. Opak je pravdou a možnosti jsou hned dvě.

Správce hudby (Music maganer)

Google nabízí bezplatně aplikaci s názvem Správce hudby. Pomocí ní můžete do své hudební knihovny nahrát jakýkoliv song. Ten si pak můžete přehrát ve svém androidím zařízení a časem i na iOS.

Všechny své nahrané soubory můžete i stahovat zpět do jakéhokoliv počítače. A stahovat lze i zakoupené a bezplatné songy.

  1. Stáhněte si Správce hudby ze stránek http://play.google.com/music/listen?u=0#/manager.
  2. Nainstalujte si tento program.
  3. V oznamovací oblasti Windows klepněte dvakrát na ikonku Správce hudby.
  4. Přejděte na kartu Stahování.
  5. Klepněte na možnost Stáhnout bezplatné a zakoupené.
  6. Zvolte složku pro stažení souborů.

Všechny skladby se rozčlení do složek podle jména interpretů, následně pak ještě do alb.

Stahování přímo z webu

Stahovat můžete i přímo z webových stránek https://play.google.com/music/. Zde ale platí určitá pravidla. Album či skladbu si můžete stáhnout tímto způsobem pouze dvakrát. Doporučujeme tedy využívat první možnosti s použitím Správce hudby.

  1. Přejděte na web https://play.google.com/music/.
  2. V levém menu zvolte možnost Moje knihovna, následně pak interpreta.
  3. Zobrazí se Vám výpis všech zakoupených alb. Najeďte myší na obrázek alba. V pravém horním rohu se zobrazí tři tečky, klepněte na ně. Následně zvolte možnost Stáhnout album. Budete upozorněni, že album si můžete z webu stáhnout maximálně dvakrát.
  4. Pokud si chcete stáhnout jen jeden příslušný song, tak klepněte na obrázek alba a následně najeďte myší na název skladby, kterou si chcete zakoupit.  Napravo od kurzoru se objeví tři tečky, klikněte na ně, zvolte možnost Stáhnout (1), odsouhlaste upozornění a je to.

Exit mobile version