Dotekomanie.cz

Potraviny na pranýři jako aplikace pro Android

Před pár dny vyšla pro Android a Windows phone aplikace, která vás má ochránit od nejrůznějších nešvarů dnešních supermarketů a maloobchodních řetězců. Již zaznamenala úspěch. O této aplikaci jste mohli slyšet i ve svých televizích.

Potraviny na pranýři mají sloužit hlavně k nahlašování nevhodných potravin, např. těch, které mají prošlou dobu trvanlivosti nebo mají nějakou jinou vadu. Hlavní předností je, že můžete přispívat k odhalování těchto nešvarů i vy. Pokud na takovou potravinu narazíte, jednoduše v aplikaci podáte podnět ke kontrole prodejny či výrobce. Tato data jsou odesílána Státní zemědělské a potravinářské inspekci (SZPI), tudíž rovnou ke zdroji.

K podnětům můžete přidat i fotografii daného produktu. Samozřejmostí jsou také aktuality ze serveru SZPI, kde se dozvíte nejnovější informace o potravinách. Dobrou funkcí je také mapa, kde uvidíte vám nejblíže nahlášené podněty, přičemž u každého je napsán popis vady.

V aplikaci je doporučeno přidat na sebe kontakt kvůli detailnějšímu prošetření, avšak autoři uvádějí, že tato data nebudou poskytnuta žádné další straně. Potraviny na pranýři obsahují rozhraní jak pro telefon, tak i pro váš tablet, což nahlašování usnadní.

Pokud se chcete podílet na zlepšení kvality potravin v prodejnách a také kupovat jen potraviny kvalitní, na nic nečekejte a aplikaci vyzkoušejte. Vše je zcela zdarma.

[winphone]/potraviny-na-pranýři/3ffbfd7c-b566-46e7-b46d-76f541b0dfb1[/winphone]

Exit mobile version