Dotekomanie.cz

LG Fireweb – první chytrý Firefox OS telefon

Vzestup operačního systému Firefox OS opět nabírá na větší strmosti. Tomuto faktu přihrává další velký výrobce, který představil nové zařízení s platformou právě od Mozilly. Jedná se o jihokorejskou společnost LG zahajující výrobu chytrého telefonu s názvem Fireweb. Po předchozích zkušenostech opět hardwarová stránka neuchvátí, ale fanoušky nový přírůstek samozřejmě potěší.

Příliš mnoho bližších informací není známo, nicméně můžeme počítat se 4palcovým displejem zaujímající HVGA rozlišení s 480 x 320 pixelů. Výkon bude dodávat procesor od Qualcommu s pouze jedním jádrem a dodávanou frekvencí 1 GHz. Úložný prostor v základu nabídne 4GB velikost, každopádně ten dále rozšíříte díky přítomnosti slotu na paměťové microSD karty.

Zadní část doplňuje 5megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. První kusy LG Fireweb budou dostupné speciálně pro mobilního operátora Vivo z Brazílie, kde jej pořídíte za cenu v přepočtu 3 834 Kč bez daně a dalších poplatků nebo při podpisu smlouvy za pouhých 1 102 Kč.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version