Dotekomanie.cz

iPhone 5s trápí „modrá obrazovka smrti“

Není to tak dlouho, co se u iPhone 5s objevil první závažnější problém, a to nepřesné senzory. Nyní se objevuje u uživatelů nového telefonu 5s další problém – pověstná modrá obrazovka smrti známá z operačního systému Windows. Na iPhonu naštěstí způsobí jen restart celého zařízení.

Celý problém vzniká při spuštění kancelářského balíku iWork od Applu nebo i jiných aplikací, jejich následného zavření a znovu otevření přes multitasking. Poté se objeví  modrá obrazovka a telefon se restartuje. Hlášení tohoto problému se poprvé objevilo na oficiálním fóru Applu, kde ho hlásí stále více a více uživatelů. Řešení tohoto problému v současnosti neexistuje, nedávno vydaný update 7.0.2 řešil pouze bezpečnost na uzamčené obrazovce, a tak nezbývá nic jiného než čekat na aktualizaci systému.

Apple již údajně testuje iOS 7.0.3, ten by mohl přijít velmi brzy a opravit právě tyto chyby. Krom toho se již připravuje i iOS 7.1, který přinese Klíčenku iCloud a nejspíše i lepší optimalizaci na iPadu, kde sedmý iOS neběhá zrovna ideálně a obsahuje množství bugů. Této aktualizace bychom se mohli dočkat s představením nových iPadů – 22. řijna.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version