Dotekomanie.cz

Huawei ukryl 3G internet do speciální SD karty

Jestliže na vašem notebooku často zůstává zdířka určená pro paměťovou SD kartu nevyužita, potom zbystřete, jelikož čínským inženýrům ze společnosti Huawei se úspěšně podařilo vyrobit paměťovou SD kartu s 3G modulem fungující v jakékoliv čtečce paměťových SD karet. Jde o přelomovou technologii, která podle všeho bude postupně vytlačovat USB flash disky s podobnou technologií nabízené například mobilními operátory.

Společnost Huawei vyrobila speciální SD kartu, do níž vložila 3G modul a po vložení SIM karty ve formátu Nano pracuje podobně jako známý USB flash disk. Karta nese jméno UltraStick Wireless 3G a patrně jde o vůbec první takto fungující 3G SD kartu, což do budoucna znamená, že se své šance chopí několik dalších výrobců, kteří budou chtít představit podobně běžící zařízení.

U paměťových SD karet to není první taková technologie, jelikož kupříkladu Toshiba již nějakou dobu ve své nabídce nabízí SD kartu FlashAir s přístupovým bodem Wi-Fi. Nakonec karta UltraStick Wireless 3G podporuje sítě WCDMA 2100MHz k přístupu na 3G internet, a to až do rychlosti 21 Mbps.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version