Dotekomanie.cz

Google Play Hudba byla zřejmě jen začátek [spekulace]

V České republice si můžete v Obchodě Play koupit knihy, ale je zde menší problém, že nejsou k dispozici české tituly. Google ale včera překvapil a zpřístupnil u nás prodej hudby. Můžeme si dokonce užívat i neomezené služby Google Play Music All Access – Google Play Hudba Naplno.

Tato novinka nás velmi mile překvapila a dali to znát i uživatelé na sociálních sítích, kde chválili české zastoupení Googlu. Největším překvapením byla i samotná cena 129 Kč měsíčně, pokud si předplatíte neomezenou službu do 15. listopadu. Následně cena vzroste na 149 Kč.

Ihned po představení této potěšující zprávy se objevili uživatelé, kteří se začali ptát po dalším rozšíření. Když jsme se před nějakou dobou dotazovali několika lidí z Googlu, kdy máme očekávat například nabídku zařízení v obchodě Play, dostali jsme jednoduchou a výstižnou odpověď. Dokud zde nebude rozšířený obsah, Google nevidí důvod, aby zde začal prodávat například Nexus zařízení.

Na základě tohoto tvrzení jsme si mohli myslet, že si budeme muset počkat na sekce Filmy, Časopisy a Televizní pořady. Zatím tedy máme „jen“ Hudbu a Knihy, což by asi nemělo stačit. Je tu ale jedna výjimka v podobě Itálie. Právě v této zemi byly dostupné jen dvě sekce – Hudba a Knihy. Nedávno se dočkali i Zařízení, přičemž v nabídce je jen Nexus 7 (2013). Tak trochu můžeme doufat, že půjdeme podobnou cestou a Google se rozhodne, že dalším překvapením bude sekce Zařízení.

Začali jsme tedy pátrat po novinkách a náznacích, přičemž jsme dostali informaci, že brzy po spuštění hudby může následovat prodej Nexusů. Ovšem odlišný zdroj nám sdělil, že bychom se mohli dočkat i dalších zařízení. Zde se dokonce zmiňují Chromebooky.

Snažili jsme se zjistit aspoň přibližné datum uvedení na český trh, ale nikdo nechtěl být konkrétní. Maximálně jsme se dozvěděli, že by to mohlo být brzy. V tuto chvíli v českém zastoupení Googlu pracují na realizaci této nové sekce, přičemž ještě stále nemá být rozhodnuto na sto procent, jestli dojde ke spuštění, nebo ne.

Můžeme jen držet palce, že se vše podaří a třeba do Vánoc dostaneme velmi příjemný dárek, který by mohl být spojený s očekávaným Nexusem 5. Vše řadíme do sekce spekulací, ale jedno víme jistě. Něco se děje a český Google pracuje na plné obrátky.

Exit mobile version