Dotekomanie.cz

Windows Phone předběhl iOS na Středním východě

Windows Phone patří celosvětově spíše na třetí pozici, co se týče rozšířenosti. Ovšem to se týká zejména západních zemí. Na Středním východě je situace trochu jiná, byť i zde zaujímá první pozici systém od Googlu. I v této části světa se začínají pomalu prosazovat smartphony, byť stále vedou běžné mobilní telefony.

Pokud se podíváme na obsazení celého trhu, tak dominantní společností je Nokia, která bude mít nového vlastníka v podobě Microsoftu. V tuto chvíli má celkově 45,2 % trhu na Středním východě – jsou zde započítány chytré i běžné mobily. Na druhém místě je Samsung s 18,3 %.

Nokia v oblasti prodeje smartphonů zaznamenala růst mezi prvním a druhým kvartálem tohoto roku – z 9,7 % na 11,8 %. Společnost Apple zaujímá se svým systémem iOS 11,4 %, díky čemuž se dostává za finského výrobce. Oba výrobce ale překonává BlackBerry s BB10 – ve druhém kvartálu tato společnost dosáhla na 13,3 %. První místo jednoznačně obsazuje systém Android s 60% podílem.

V tuto chvíli si mohou gratulovat v Microsoftu a v Nokii, ale musíme upozornit, že se blíží start prodeje nových iPhonů, což může zahýbat s pořadím. Rozdíl 0,4 % není příliš velký, takže Apple má šanci celkem jednoduše sesadit Windows Phone. Samozřejmě bude záležet na tom, jestli levné Lumie dokáží udržet svou pozici v prodejnosti.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version