Dotekomanie.cz

Nokia Lumia 520 je nejprodávanější Windows zařízení

Nokia si může připsat na svůj účet celkem zajímavý úspěch. Model Lumia 520 se totiž stal nejprodávanějším Windows zařízením na světě. A to nejen mezi Windows Phone telefony, ale i počítači nebo tablety s Windows. I u nás se Lumia 520 dostala do popředí prodejů telefonů s Windows Phone .

Už o prázdninách se potvrdilo, že Lumia 520 bude co do prodejnosti velice úspěšný model. Nokii se totiž poprvé podařilo nabídnout telefon, který přišel s nízkou cenou, relativně bohatou výbavu a mohl plně konkurovat levným telefonům s Androidem.

Ačkoliv u nás bojuje s o něco dražší sestrou Lumií 620, v prodejnosti jí to zřejmě omezuje jen minimálně. Lumii 620 jsme ostatně nedávno testovali a i tehdy jsme se pozastavovali nad lepším poměrem cena/výkon ve prospěch levnější 520. Celosvětově se Lumii 520 daří především v Indii a Asii obecně, poslední dobou roste její popularita i v USA. V srpnu dokonce podle Adduplexu Lumia 520 dosáhla podílu 27 % v celosvětových prodejích WP8 telefonů.

Telefon je vybaven 4palcovým displejem s rozlišením 480 x 800, dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 Plus o frekvenci 1 GHz a RAM pamětí s kapacitou 512 MB. Vnitřní paměť nabízí 8 GB a nechybí ani slot na microSD karty. Zadní fotoaparát nabízí rozlišení 5 MPx, ale přední kamera chybí.

U nás se dá telefon nejlevněji sehnat za 3400 korun, běžně pak přibližně za 4000 Kč včetně DPH.

Zdroje: wmpoweruser.com, wmpoweruser.com

Exit mobile version