Dotekomanie.cz

iPhone 5S a 5C mají vyšší kapacitu baterie než iPhone 5

Apple se nám na keynote nepochlubil přesnou kapacitou baterií v nových iPhonech a uvedl pouze výdrž v hodinách. Ta převyšuje tu v předchozí generaci, například v pohotovostním režimu jsme se dostali z 225 hodin na 250. Nyní se na internet dostaly podrobnější informace o baterii, která je u vyššího modelu o 10 procent větší.

Konkrétně se kapacita zvýšila z 1440mAh na 1570mAh u iPhonu 5S, zatímco levnější model iPhone 5C nabídne kapacitu 1507mAh. U nižšího modelu se jedná o navýšení o 5 procent. Za podobnou či v několika ohledech i větší výdrž baterie může u iPhone 5S oddělený čip M7 od procesoru, který se stará o výpočty z polohových čidel a zajistí tak menší námahu pro samotný procesor.

Jak víme, tak výdrž současných smartphonů včetně iPhonů není úplně ideální a při plném používání se dostáváme většinou na jednodenní výdrž. To bohužel ani o trochu větší kapacita či ko-procesor M7 nezlepší, avšak můžeme být rádi za zachování stejné doby při vyšším výkonu. Už je celkem na čase využít nějakou novou technologii baterií a adepti tu již jsou, jejich použití však vázne.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version