Dotekomanie.cz

S iOS 7 vychází i řada inovovaných aplikací

Včera vyšla finální verze operačního systému iOS 7 a s ním přicházejí aktualizace jako houby po dešti. Většina vývojářů se nyní snaží optimalizovat svoje aplikace do nového designu. Pokud tak neudělají, aplikace nejen že neladí vzhledem, ale co je zajímavé, používá i původní prvky a klávesnici iOS 6. Během včerejšího a dnešního dne jsme se dočkali řady aktualizací například oficiálního klienta pro Twitter, Facebook, Evernote, Foursquare a mnohé další.

Twitter přispěchal se svojí novou aplikací jako jeden z prvních, nová verze aplikace přináší tedy samozřejmě nový design s novou ikonkou sladěný do vzhledu iOS 7, avšak update je kompatibilní i se staršími verzemi iOS. Kromě toho se Twitter dočkal sjednocení s hlasovou asistentkou Siri, pomocí které můžete mezi tweety prohledávat. iTunes radio nově obsahuje kanál Twitteru, ve kterém nalezneme hudební žebříčky této sociální sítě.

Aplikace Facebooku získala inovované prostředí, nalevo od hlavního feedu se již nic nenachází a hlavní menu se schovalo pod ikonku vpravo dole. Tu doplňují tři ikonky přesunuté shora – Žádosti přátel, Zprávy a Notifikace. Evernote se také dočkal kompletně přepracovaného rozhraní a Shazam se naučil česky. U dalších aplikací jmenovitě Foursquare, WordPress a Skype došlo pouze ke změně vzhledu a nových funkcí jsme se nedočkali.

  

Apple zároveň přidal do AppStore sekce „Designed for iOS 7“, kde nalezneme všechny optimalizované aplikace na novou verzi na jedné hromadě – a že už jich je opravdu spousta.

Zdroj: blog.twitter.com

Exit mobile version