Dotekomanie.cz

IFA 2013: Archos láká na řadu chytrých novinek

Na veletrh spotřební elektroniky, který se koná v Berlíně už příští týden, začala vábit své fanoušky francouzská společnost Archos. Ta několik dní předem vypustila přesné informace o novinkách, které spatří světlo světa právě v Německu. Půjde každopádně o chytré telefony a tablety, z nichž bude dokonce jeden přímo zaměřený na ty nejmenší.

Výrobce chystá novou modelovou řadu chytrých telefonů s názvem Oxygen, jejíchž součástí bude kupříkladu model 50 Oxygen. Ten nabídne Full HD displej, 13megapixelový fotoaparát, přední 5MPx kamerku pro videohovory, čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 16GB interní paměť nebo operační systém Android 4.2 Jelly Bean.

Řada telefonů Titanium se bude pohybovat v cenové relaci kolem 99 euro (tj. v přepočtu 2 552 Kč) a uživatelé můžou ve výbavě očekávat 4palcový displej, podporu dual-SIM, 5megapixelový fotoaparát, dvoujádrový procesor nebo operační systém Android 4.2 Jelly Bean. Přírůstky dostane také řada Platinum, přičemž podrobnější informace Archos představí až na místě.

Následně lze očekávat novinky i do řady tabletů. Prvním z nich je Archos 97b Platinum HD s 9,7palcovým displejem při rozlišení 2048 x 1536 pixelů, který navíc povede souboj s iPadem 4 díky hliníkové konstrukci. Dvojkou se stane tablet Archos 101XS2, jehož čelní část zaujme IPS displej s HD rozlišením nebo stereo reproduktory. Práci na něm zpříjemní magneticky připojitelná klávesnice. Obě zařízení mají čtyřjádrový procesor a operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean.

 

Řadu Xenon doplní rovnou tři tablety s HD obrazovkou, 3G nebo 3G+ připojením, čtyřjádrovým procesorem a operačním systémem Android 4.2 Jelly Bean. Svého pokračovaní se také dočká Archos GamePad s předinstalovanými hrami pro děti. Ani na nejmenší obecenstvo výrobce nezapomněl, jelikož představí řadu ChildPad ve verzi s 8 nebo 10,1palcovým displejem, dále se systémem Android 4.2 Jelly Bean nabízející v obchodu Play pouze dětský obsah.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version