Dotekomanie.cz

4. mobilní operátor zřejmě nebude – PPF odstupuje z aukce

Dnes do 12:00 měly všechny subjekty podat přihlášku na aukci o volné kmitočty. Do této chvíle tak učinily společnosti Telefónica a T-Mobile. Vodafone by měl stihnout daný termín, ale prozatím nic neoznámil. Ovšem PPF oficiálně se nebude účastnit samotné aukce a tím pádem padá vidina 4. mobilního operátora v České republice.

Důvodem mají být samotné podmínky aukce, které stanovují, že po dobu přidělení frekvencí (15 let) nemůže operátor spojit své síly s jakýmkoliv dalším subjektem, který se účastnil aukce.

„Toto v Evropě bezprecedentní omezení ze strany ČTÚ nebylo součástí podmínek aukce, které prošly veřejnou konzultací, a nebyla tudíž šance se k němu dříve vyjádřit. Objevilo se zcela nečekaně až ve finálním znění podmínek aukce,“ dodal mluvčí PPF

Zároveň PPF prodává nově vzniklou společnost PPF Mobile Services Tomáši Budníkovi, který například vedl U:fon. Nyní si budeme muset počkat na konec aukce. Budování LTE sítě tedy spadá na stávající operátory.

Aktualizováno:

Objevovaly se spekulace, že by skupina PPF následně chtěla jednat o koupi O2, což ale zakazuje současné znění podmínek samotné aukce. Zřejmě tento důvod donutil finanční skupinu přehodnotit své plány.

Zdroj: financninoviny.cz

Exit mobile version