Dotekomanie.cz

Ramos K1: iPad Mini se vzhledem HTC One

Známý čínský výrobce multimediálních přehrávačů a tabletů rozšiřuje své portfolio výrobků o dva nové kusy tabletů. Ty ponesou označení K1 a K2, kdežto model K1 bude především lákat na velmi podobnou konstrukci, jako má HTC One s rozměry iPadu Mini. U druhé novinky lze vyzdvihnout podporu 3G sítí využitelnou po vložení SIM karty do přítomného slotu.

Oba tablety mají stejný 7,9palcový displej založený na technologii IPS, dále nabízejí 1GB operační paměť RAM a vnitřní paměť o velikosti 16 GB pro vlastní data. Poté se rozcházejí u typu procesoru, kde model K1 dostal čtyřjádrový procesor Allwinner A31s taktovaný na 1,2 GHz. Zato K2 uvnitř skrývá čtyřjádrový procesor MT8389 od MediaTeku s frekvenci 1,2 GHz, který podporuje právě 3G sítě.

Při bližším zaměření na tablet K1 se zákazník může těšit na dva reproduktory umístěné v horní a dolní části. Jelikož má společnost dostatek zkušeností s hudebními přehrávači, jeho kvalita nemusí být zrovna žalostná, jako u většiny podobných zařízení z Číny. Rozměry jsou u Ramosu K1 opravdu velmi blízké s iPadem Mini, o tom hovoří i 7,8mm tloušťka hliníkového těla.

Závěrem příjemně překvapí 5500mAh baterie uložená v zadní části, což bude hlavně využitelné při přehrávání videí v podporované 4K kvalitě.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version