Dotekomanie.cz

Qualcomm Snapdragon 800 umožní okamžité hlasové povely po vzoru Moto X

Minulý týden představená Motorola Moto X se stala světově prvním smartphonem, který je okamžitě připravený provádět hlasové povely bez jediného dotknutí. Zásluhu za to sklízí speciálně upravené seskupení procesorů s názvem Motorola X8, které kromě dvou výpočetních jader a čtyř grafických jader obsahuje také úsporné jádro a hlavně jádro obstarávající okamžité hlasové příkazy. Díky němu je tak Moto X schopna neustále poslouchat bez znatelné ztráty energie. Jelikož se v dohledné době Motorola nechystá vyrábět své smartphony modelové řady Moto X pro Evropu, tak si tuto funkci mohou zatím vyzkoušet pouze Američané.

Nadcházející čipset Snapdragon 800 z dílny Qualcommu se však bude moci chlubit podobnou funkcí, která nese název Ultra-Low Power Voice activation. Za pomoci audio kodeku samotného zařízení a procesoru Hexagon QDSP6 (Qualcomm Digital Signal Processor 6) bude moci každý smartphone či tablet vybavený právě Snapdragonem 800 být neustále ve střehu a okamžitě reagovat na hlasové příkazy, tak jak je tomu u Motoroly Moto X.

Qualcomm Snapdragon 800 oproti svému předchůdci s číslovkou 600 nabídne například také vylepšený grafický procesor Adreno 330, který je oproti Adrenu 320 až o 50 % výkonnější. V kombinaci se čtyřjádrovým procesorem Krait 400 taktovaným až na 2.3 GHz tak Snapdragon 800 hravě zvládne i podporu 4K rozlišení. V současné době bylo již obsažení Snapdragonu 800 potvrzeno pro nadcházející vlajkové lodě Sony Xperii Z Ultra a LG G2. Bude tak zajímavé sledovat, zdali tito výrobci jako první speciálně upraví své telefony pro použití této funkce. Pro více informací o Snapdragonu 800 zavítejte na oficiální stránky Qualcommu, kde je ke zhlédnutí i video s ukázkou okamžitého reagování na hlasový povel.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version