Dotekomanie.cz

První tablet od Xiaomi se představí 5. září

Své portfolio výrobků rozšíří v nejbližší době čínská společnost Xiaomi o první přírůstek do řady tabletů. Již několikrát vzpomínané zařízení nese prozatím označení Purple Rice a díky svému renomé jsou na výrobce opět kladeny vysoké nároky v podobě kvalitního zpracování nebo přijatelné ceny, která by přeci jen mohla nadělat problémy menším výrobcům v domovské Číně.

Proslýchá se, že vnitřní část bude vyplňovat 1GB operační paměť RAM a hlavně čtyřjádrový procesor MT6589T od MediaTeku taktovaný na 1,5 GHz, ačkoliv původní spekulace zahrnovaly procesor MT8125 nebo dokonce ještě starší Tegru 3 od Nvidie. Nicméně z toho nakonec vyplývají další specifikace, mezi které můžeme zařadit možnost volat nebo přijímat hovory, dále podporu paměťových SD karet, funkci dual-SIM a pro zajímavost je možné je také nalézt u nedávno představeného modelu Hongmi dříve známém pod přídomkem Red Rice.

Přední panel vyroste v úhlopříčce do velikosti 7 palců, přičemž rozlišení bude 1280 x 720 pixelů. Uživatelé dostanou k dispozici 16GB interní paměť, kam mohou ukládat fotografie pořízené 13megapixelovým fotoaparátem umístěným na zádech. Zde taktéž přijde baterie o velikosti 4000 mAh. Softwarovou výbavu samozřejmě zajistí operační systém Android v neupřesněné verzi, kterou doplní nově uzpůsobené uživatelské prostředí MIUI pro tablety.

Oficiální představení Xiaomi Purple Rice proběhne 5. září a prodejní cena odstartuje na hranici 999 čínských jüanů (tj. v přepočtu 3 134 Kč). Cena je bez daně a dalších poplatků.

Zdroje: gizchina.com, weibo.com

Exit mobile version