Dotekomanie.cz

Představí Apple 10. září i levný iPhone? [spekulace]

Na internet uniklo první datum, kdy by se mohla konat konference Applu. Jedná se o 10. září 2013 a měla by se týkat hlavně iPhonu a iOS. Pojďme si shrnout, co by Apple mohl teoreticky představit a co je téměř jisté. Dočkáme se i levného iPhonu?

Nový model iPhonu, označován jako iPhone 5S, je jistý. Jelikož vloni Apple představil „revoluční“ iPhone 5 s inovovaným designem, letos nás čeká po vzoru iPhonu 3G a 4, pouze jeho mírné vylepšení při zachování stejného designu. Po vzoru z předchozích let inovování hardware se nejspíše dočkáme nového procesoru – Apple A7 a zvýšení kapacity RAM na 2GB. Některé spekulace však uvádějí stejnou kapacitu paměti RAM, jako má současný model. Ke změnám má dojít také v oblasti fotoaparátu, počet megapixelů se má zvýšit na 12 a novinkou má být duální blesk. Kamera má být také schopna zachytit až 120 snímků za sekundu.

 

Spekuluje se i nad zvětšením displeje, to však není příliš pravděpodobné. Úplnou novinkou má být integrovaný snímač otisků prstů v home tlačítku a také zlatá varianta telefonu. Poslední novinkou má být NFC, kde se pokládá asi největší otázka. Apple při představování funkce AirDrop NFC celkem zesměšnil a najednou by tuto technologii přidal? Uvidíme.

 

 Druhou velkou spekulací je levný iPhone. Ten bude nejspíše označen jako iPhone 5C. S jeho příchodem má nahradit současný model společnosti, kdy se starší iPhone prodávají jako ty levné. iPhone 5C má přinést plastové tělo, jako měly iPhony 3G a 3Gs. Úhlopříčka a rozlišení displeje má být zachováno z iPhonu 5. Co se týče dalšího hardware, levnější model má nabídnout procesor Apple A6 s 1GB RAM, 8Mpx nebo 5Mpx fotoaparát a samozřejmě lighting konektor. Jelikož bude celé tělo z plastu, chystá se údajně více barevných variant – například je jistá bílá, žlutá a červená. A poslední velkou otázkou je cena. Podle některých specifikací má stát jako dnešní iPhone 4 8GB – 450 dolarů ( v přepočtu necelých 9 000Kč).

   

Dalším bodem je vydání finální verze nového iOS, to můžeme říct téměř s jistotou, děje se tak každý rok. iOS7 přinese kompletně předělaný plochý design s pastelovými barvami a efekty průhlednosti. Krom toho se můžeme těšit na nový Control Center, AirDrop, inovovaný multitasking a notifikační lištu. A Siri bude mít o trochu přirozenější hlas. Nový iOS dorazí na iPhone 4 a novější, iPad 2 a novější a iPad mini. Nyní máme na světě již pátou betaverzi a údajně nás čeká již jen jedna – v pořadí šestá – před verzí Golden Master (kandidát na vydání).

Nové iPady se očekávají až v říjnu na další samostatné akci, aby si produkty nebraly navzájem pozornost. Ve shrnutí má nový iPad 5 přinést tenké hrany po vzoru iPadu mini. Samozřejmě bude vylepšen hardware a displej má mít novou technologii IGZO. Ta má přinést při zachování stejných vlastností větší úsporu na baterii. U iPadu mini 2. generace se očekává Retina displej a opět vylepšení hardware.

 

Nakonec je také možné, že se dočkáme představení hodinek iWatch nebo něčeho úplně jiného. O hodinkách toho zatím moc nevíme, Apple je bedlivě střeží, a proto zatím nemáme ani žádné úniky, jako je tomu v případě levného iPhonu. Velmi pravděpodobný je ale název iWatch, ten totiž společnost patentuje po celém světě. Tim Cook, ředitel Applu, řekl při zveřejnění čtvrtletních výsledků, že můžeme v říjnu očekávat úplně novou kategorii produktů. Tak uvidíme, čeho se na podzim nakonec dočkáme.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version